Fra ThommessenAkademiet til drømmejobben

Fra ThommessenAkademiet til drømmejobben

Nanette Arvesen var deltaker første gang ThommessenAkademiet ble arrangert i 2012. I dag er hun fast advokat i M&A og selskapsrett, og takker ThommessenAkademiet for at hun fikk drømmejobben.

Siste dagen som trainee i Thommessen fikk Nanette høre om et helt nytt program for studenter. Hun meldte sin interesse, og ble tatt opp som en del av det første ThommessenAkademiet-kullet. ThommessenAkademiet strekker seg over et helt år, men det betyr ikke at du nødvendigvis knytter deg til Thommessen for hele perioden.

  • Jeg husker at jeg lurte på om jeg måtte binde meg til Thommessen ved å delta i programmet, noe jeg ikke var klar for så tidlig i studiene. Jeg fikk fort klarhet i at det ikke stemte. Jeg hadde traineeopphold hos flere andre forretningsadvokatfirmaer i løpet av perioden, forteller Nanette.

Likevel var det noe ved Thommessen som festet seg.

  • Da jeg begynte å tenke på hvor jeg ville jobbe sto Thommessen øverst på listen. Jeg hadde fått et godt inntrykk av firmaet gjennom både traineeperioden og ThommessenAkademiet, og ThommessenAkademiet ga meg en fot innenfor ved at jeg hadde fått et godt forhold til mine to mentorer, sier Nanette.

Tørr å ta sjansen!
Ikke bare hadde Nanette fått et godt inntrykk av Thommessen gjennom ThommessenAkademiet, men Thommessen hadde også fått et godt inntrykk av Nanette. Hun fikk derfor tilbud om fullmektigstilling etter studiene.

  • Jeg ble egentlig plassert på et annet fagområde, men heldigvis ble jeg kapret over til M&A og kapitalmarkeder, og det har vært perfekt match, smiler Nanette.

Nanette jobber fortsatt i samme avdeling, og bistår norske og internasjonale aktører med fusjoner og oppkjøp, børsnoteringer og kapitalmarkedstransaksjoner. Hennes beste råd til studenter som ønsker seg en karriere innen forretningsjus er å tørre å ta sjansen på å søke traineeplass eller programmer som ThommessenAkademiet.

  • Mange studenter har nok en forestilling om at man må være «sykt flink» for å få traineeplass eller bli tatt opp til et av studentprogrammene hos de store forretningsadvokatfirmaene. Ja, karakterer betyr noe, men det finnes også andre måter å skille seg ut på. Gode karakterer betyr ikke automatisk at du blir en god forretningsadvokat. Det at du er en god prosjektleder eller er flink til å pleie relasjon med klienter er også viktige egenskaper.

 

Hva er Thommessenakademiet?

Hvorfor ThommessenAkademiet?

Vi kan lære deg noe studiene sjelden gir deg svar på, nemlig hvordan du kan bli en god forretningsadvokat.

 

Tall fra Samordna opptak viser at jusstudiet ligger svært høyt på ønskelistene når studier skal velges hvert år. Mange av søkerne drømmer kanskje om å bli advokat og er nysgjerrige på hva en advokatfullmektig i et stort forretningsadvokatfirma jobber med til daglig.

 

ThommessenAkademiet har som mål å lære deg mer om hverdagen som forretningsadvokat. Gjennom ett år ønsker vi at du skal bli bedre kjent med oss, og at vi skal bli kjent med deg. Slik kan vi se om vi passer sammen. Blir du tatt opp til ThommessenAkademiet betyr det at vi er nysgjerrige på ditt potensial som forretningsadvokat.

 

Oppbygging

ThommessenAkademiet er et av de mest omfattende studentprogrammene som finnes for jusstudenter.

 

Akademiet går over to semestre, inkluderer tre samlinger i tillegg til traineeopphold og gir ti dyktige studenter muligheten til å bli kjent med forretningsadvokatrollen.

 

Studentene får hver sin mentor som følger studenten gjennom hele perioden. Gjennom tett oppfølgning og veiledning kan mentorene hjelpe deg både med jussen og med det som ellers skal til for å bli en god forretningsadvokat.

 

Hvem kan søke?

Er du student i Oslo, Bergen eller Tromsø og skal begynne på andre semester, tredje avdeling eller første semester, fjerde avdeling? Da vil vi gjerne ha din søknad. Vi ser etter deg som presterer sterkt på studiet og som har gode kommunikasjonsevner. Vi legger vekt på samfunnsengasjement, kommersiell forståelse og interesse for næringslivet. Blant annet.

 

Slik søker du

Du søker på ThommessenAkademiet ved å sende CV, attester, karakterutskrifter og søknadsbrev gjennom karrieresidene på www.thommessen.no. Har du spørsmål? Ta kontakt med HR-konsulent Helene Nylende Sørlie på e-post hns@thommessen.no.

 

Opptaket til neste kull av ThommessenAkademiet starter forsommeren 2019. Intervjuene vil foregå i mai og juni, og selve programmet har oppstart i oktober.

 

Les mer om ThommessenAkademiet på thommessen.no/karriere