Karriere i Føyen Torkildsen

Som ansatt hos oss vil du få spennende arbeidsoppgaver og bli en del av et sterkt fagmiljø med mange dyktige kollegaer å spille på. Vi har avdelingene Arbeidsliv, Eiendom, IKT Media og Corporate. Du vil oppleve å bli godt ivaretatt – vi er like opptatt av din utvikling som du selv er. I tillegg er vi sosiale, uformelle og har ett godt og inkluderende arbeidsmiljø.

 

Erfaringer fra hverdagen som trainee i Føyen Torkildsen
av Linn Rustad Rui, advokatfullmektig

Mitt første møte med Føyen Torkildsen var i forbindelse med Arbeidslivsdagene ved Universitetet i Bergen, februar 2016. Jeg hadde tidligere merket meg Føyen Torkildsen som et anerkjent og spesialisert advokatfirma, og benyttet derfor anledningen til å knytte nærmere kontakt, og leverte søknad om traineeopphold denne dagen.

Etter et hyggelig møte med tre unge advokatfullmektiger på intervju, fikk jeg tilbud om et traineeopphold med varighet på mellom 4-6 uker, ved selskapets avdeling for fast eiendom. Oppholdet ble etter avtale lagt til januar/februar 2017.

Jeg vil gjerne få dele noen erfaringer med deg som vurderer å søke traineeopphold selv.

Første arbeidsdag møtte jeg opp i Føyen Torkildsens lokaler, som er lokalisert i Ibsen-kvartalet ved siden av Oslo tingrett. Her ble jeg møtt av en advokatfadder, som loset meg trygt gjennom omvisning og hilserunde. Jeg ble deretter fulgt til kontoret mitt, som var dekorert med en stor velkomstbukett med tulipaner. Resten av den første dagen gikk med til innføring og opplæring i firmaets datasystemer, dokumentbehandlingsrutiner og timeføringssystem.

I de påfølgende dagene ble jeg raskt kontaktet av kollegaer – både advokatfullmektiger, advokater og partnere – med forespørsel om å bistå i ulike saker. Jeg har fått mulighet til å jobbe med et stort antall tvister innenfor fast eiendom, men også innenfor selskapsrett og entrepriserett, som er to av firmaets øvrige spesialområder.

En omstendighet som har bidratt til å gjøre traineeopplevelsen så god som den har vært, er at jeg fra første stund fikk jobbe med oppgaver som man aldri støter på som student. I løpet av oppholdet fikk jeg blant annet skrive fire forliksklager, ett tilsvar, tre brev til motparts advokat, ett prosesskriv, et konkursvarsel og en konkursbegjæring. Læringskurven har med andre ord vært bratt, og jeg har utviklet meg mye hver eneste dag. 

Foruten det rent juridiske aspektet av arbeidet, har jeg også fått mulighet til å lære om strategi og forretningsforståelse – både overfor motpart og klient. Advokatrollen innebærer vesentlig mye mer enn å bare ha kontroll over jussen. Medarbeiderne i Føyen Torkildsen er høyt kvalifiserte på alle områder, hvilket gjør det ekstra spennende å få observere deres arbeid og fremgangsmåter i ulike sammenhenger.

Halvveis inn i oppholdet fikk jeg også gleden av å være med på årsfest – en årlig samling hvor Føyen Torkildsen feirer sammen med sine kollegaer fra søsterselskapet Foyen i Sverige. Festen startet med omvisning og lunsj i Operaen, før det ventet vinterleker, gallamiddag og overnatting på Holmenkollen Park Hotel. Denne kvelden fikk jeg også anledning til å høre Føyen Torkildsens helt eget husband, bestående av en herlig blanding av selskapets mest musikalske ansatte. 

På bakgrunn av ovennevnte erfaringer, kan miljøet hos Føyen Torkildsen best beskrives som profesjonelt, men uformelt. Det stilles høye krav til faglig kvalitet, samtidig som kontoret preges av en flat struktur med lav terskel for å spørre mer erfarne kollegaer om gode råd.

Jeg anbefaler alle interesserte medstudenter å søke traineeopphold underveis i studiet, og jeg kan trygt anbefale advokatfirmaet Føyen Torkildsen. 

 

Har du lyst til å søke om traineeopphold i Føyen Torkildsen?

Som trainee i Føyen Torkildsen vil du møte hverdagen og dens spennende utfordringer under kyndig oppfølging og veiledning. Vi ønsker å gi deg et realistisk bilde og en forsmak på arbeidslivets utfordringer og gleder. Et traineeopphold varer fra 4 – 6 uker.

Traineene hos Føyen Torkildsen får:

  • Egen fadder med tydelig oppfølgingsansvar og som sørger for at du tar del i det sosiale livet i firmaet
  • Jobber i team med saksansvarlig advokat/partner
  • Interessante og utfordrende arbeidsoppgaver
  • Benytte dine faglige ferdigheter i praksis
  • Sannsynligvis mulighet til å bli med under en rettsak, alternativt i forarbeidet

Her kan du søke om traineeopphold!

Føyen Torkildsen er alltid på utkikk etter motiverte og dyktige medarbeidere – ta gjerne kontakt med HR-sjef Siri Beth Krefting for ytterligere informasjon: 92 26 63 84.