KPMG

Klar for arbeidslivet?

Som nyutdannet dukker det opp en del bekymringer, spesielt med overgangen fra å være student til å gå ut i jobb. En som gjerne deler sine tanker og erfaringer om dette er Ida Marie Bu – et av de ferskeste tilskuddene hos KPMG Law avdeling Bergen. Hun jobber i hovedsak med selskapsrett og personvern/GDPR.

Man kan mer enn man tror

Mange kjenner nok litt på følelsen av at man ikke er helt klar for arbeidslivet og at man ikke har nok kunnskap eller erfaring til å jobbe med ekte klienter og saker. Selv om Ida Marie også delte denne bekymringen kan hun si at overgangen gikk bedre enn fryktet. – Jeg var veldig glad i studentlivet og satt stor pris på friheten til å legge opp dagene som jeg selv ville, og jeg følte meg kanskje ikke helt klar til å gi slipp på dette. Heldigvis opplevde jeg fort at det var mye bedre ute i praksis enn å sitte på skolebenken, sie­r hun.

Ida Marie forteller at de første månedene var svært spennende. Som nyutdannet med lite praksiserfaring visste hun ikke helt hva hun gikk til. Høsten er ofte veldig travel når man jobber med selskapsrett, med mange omorganiseringer som skal gjøres før året er omme. Derfor fikk hun vært innom store deler av selskapsretten og hun fikk bistå i alle prosessene i tillegg til løpende oppgaver innen personvern og GDPR. Hun erfarte raskt at man lærer mye fortere i praksis enn på lesesalen. – Er det ett råd jeg ville gitt meg selv da jeg stod ovenfor overgangen det er å gå fra å være student til ut i jobb, så er det å ha troen på seg selv. Man er mye bedre rustet for arbeidslivet enn man tror. Selv om man ikke alltid har svaret på en problemstilling umiddelbart så har jusstudiet gjort oss meget kapable til å undersøke, drøfte og finne svar på juridiske problemstillinger. Og det kommer man langt med, fastslår Ida Marie.

Det sosiale er alfa og omega

Det tok heller ikke lang tid før Ida Marie fant seg til rette. KPMG Law har stort fokus på et godt arbeidsmiljø, både innad i KPMG Law men også de andre avdelingene på huset. Det er alltid rom for samarbeid på tvers av fagområdene. En annen faktor som hjelper på når man er nyansatt er at det er ungt miljø på huset. Det ansettes årlig mange nyutdannede innen både revisjon og rådgivning, og KPMG Law er også i vekst og ser stadig etter nye medarbeidere. Man er aldri alene om å være «den nye». KPMG er et stort selskap med både revisjons-, rådgivnings- og advokatenheter, og det finnes egne sosialkomiteer som arrangerer diverse aktiviteter på tvers av forretningsområder i løpet av året. Dette er en viktig faktor for å knytte medarbeidere og ledere tett sammen. I tillegg til julebord, sommerfest, fredagspils og andre internfester deltar eller arrangerer KPMG blant annet vinsmaking, fotballturnering og kanonballturnering. Det er også muligheter til bli med på lagsporter og fellesaktiviteter som fotball, løp, ski, sykkel og «The KPMG Challenge Bergen» hvor man deltar på fem arrangerte aktiviteter samt går på fem av 15 opplistede fjelltopper. Det er med andre ord gode muligheter til å bli kjent med kollegaer også utenfor arbeidstid. – I tillegg vil jeg nevne at KPMG Law årlig arrangerer en tur sammen med de andre Law-avdelingene i landet. Neste år går turen til Italia. Selv om jeg ikke rakk å delta på årets tur, sies det at dette er en tur man absolutt ikke vil gå glipp av. En morsom tur med både faglig og sosialt innhold, forteller Ida Marie.

Fordelen ved å jobbe i et stort selskap

Hun kan fortelle at ved å jobbe i et selskap som KPMG kommer man innom mange ulike fagområder. Selv om hun jobber mest med selskapsrett og personvern kommer hun innom andre fagområder som eksempelvis kontraktsrett, fast eiendom, skatt og avgift, arve- og familierett osv. En sak er aldri lik den andre, og man vil alltid få faglige utfordringer som man ikke har vært borti før. Hverdagen blir derfor aldri kjedelig og rutinepreget. Fordelen for oss er at KPMG har utrolig mange faglige ressurser i selskapet slik at vi som advokater kan samarbeide med blant annet rådgivere og revisorer for å levere de beste løsningene til våre kunder.

– I KPMG jobber vi på et høyt nivå og i et høyt tempo. Vi har en spennende portefølje med både lokale, nasjonale og internasjonale klienter. KPMG Law utmerker seg hele tiden og er blant annet ranket i tier 1 i Legal500 på skatt og avgift. Det siste året har vi i tillegg klatret på listene innen Fast Eiendom, noe som er litt utypisk for The Big Four. Det er også verdt å nevne at vi har svært dyktige advokater som jobber mye med transaksjoner, sier Ida Marie.

Ida Marie kan også fortelle at KPMG tilbyr en hverdag som kan tilpasses dine ønsker. Med fleksitid, gode arbeidsforhold og fokus på at man også har et liv utenfor jobb. Noe overtid/mertid må man selvsagt regne med i perioder, særlig om man har tidsfrister. Men Ida Marie har ikke opplevd det som tyngende. Det er veldig gode muligheter for utvikling i KPMG Law og at det legges til rette for «å stige i gradene» dersom man selv ønsker det. – Det kan være greit å vite for ambisiøse fremtidige forretningsadvokater der ute, sier hun entusiastisk.

Ønsker du en karriere i KPMG Law Advokatfirma?

Det finnes mange karrieremuligheter i KPMG Law. Vi tilbyr blant annet skreddersydde traineestillinger for jusstudenter som ønsker å bli kjent med våre tjenesteområder innenfor skatt, avgift og selskapsrett. Som trainee vil du være tilknyttet en fagavdeling, hvor du får en fadder som vil være ansvarlig for en tett oppfølging slik at du raskt blir inkludert i det faglige og sosiale miljøet i avdelingen og selskapet. Vi tilbyr varierte oppgaver, som kan bestå i alt fra utredninger og brevskrivning til forberedelse av og deltakelse i kundemøter. Et traineeopphold hos oss vil ha en varighet på 4-6 uker. Law Bergen, Oslo og Stavanger har mulighet for traineeplass. I tillegg kan du søke om skriveplass hos KPMG Law i Bergen og Oslo. Dette er verdifullt dersom du skal skrive masteroppgave relatert til skatt, avgift eller selskapsrett da vi tilbyr faglig veiledning fra våre advokater innenfor de aktuelle fagområdene.

Les mer om karrieremuligheter på www.kpmg.no/karriere – og ikke nøl med å ta kontakt med oss på stand under ALD 2019!