Prøv advokathverdagen som student– Haver Advokatfirmas traineeordning

Haver Advokatfirma er Stavangerregionens største lokale advokatfirma, med kontorer sentralt i Stavanger og på Bryne. Vi leverer forretningsjuridiske tjenester til næringsliv, kommuner, offentlige etater og privatpersoner over hele landet. Vi jobber variert innenfor de fleste rettsområder, men er spesialisert på prosedyre og fast eiendom. Firmaet er i vekst og vi jobber aktivt for å utvikle oss og være et fremtidsrettet firma.

Les gjerne mer på vår nettside haver.no eller ta en prat med oss under ALD for å lære mer om Haver.

 

Hvorfor prøve seg som trainee under studiet?

Å være trainee er en unik mulighet til å oppleve hvordan det er å jobbe som advokatfullmektig i et forretningsjuridisk advokatfirma. Du får praktisk erfaring og får se om advokathverdagen er noe for deg.

Som trainee får du oppleve arbeidsmiljøet, være med på sosiale arrangementer og bli kjent med de ansatte i firmaet. Mange advokatfirmaer kan virke veldig like på papiret eller på firmapresentasjoner, men ved å være trainee kan du oppleve de sosiale og kulturelle særtrekkene ved et firma. Da kan du lettere være sikker på om du vil trives som advokatfullmektig i firmaet senere.

Juss i praksis kan være veldig annerledes enn det man kommer borti på studiet. Ofte kan et rettsområde som ikke er det mest interessante på studiet, være kjempespennende å jobbe med i praksis. Du kan også oppleve at noen rettsområder ikke er noe for deg likevel. Det er det fint å finne ut før man er ferdig med studiet og skal velge hva man vil gjøre videre. Hvis du er usikker på hva du ønsker å jobbe med, så kan et traineeopphold være det du trenger for å bli litt klokere.

Et traineeopphold gir deg også mulighet til å gjøre inntrykk på en potensiell arbeidsgiver. Traineeordningen er et av våre viktigste rekrutteringsverktøy og flere av våre ansatte var traineer hos oss i løpet av studiet.

 

Trainee hos Haver

Haver tar imot omtrent 15 traineer i året. Du kan være trainee i Stavanger eller på Bryne, eventuelt litt på hvert kontor.

Vi ønsker helst at du har fullført tredje studieår før traineeoppholdet gjennomføres. Det er for at du skal ha et godt faglig grunnlag og få mest mulig ut av oppholdet. Du er fra Sør-Rogaland eller kan tenke deg å jobbe i Stavanger eller på Bryne etter studiet.

Hos Haver vil du finne et meget godt faglig og sosialt miljø. Du blir inkludert i et sosialt arbeidsmiljø og får opplevd hverdagen i et firma som er så stort at kundene er spennende, men lite nok til at man kan bli kjent med de fleste og føle seg som en del av firmaet i løpet av kort tid.

Mange av våre ansatte har blitt kjent med Haver gjennom traineeordningen.

 

Hva får man gjøre som trainee?

Et traineeopphold hos oss varer som regel i fire uker. Våre traineer blir ikke plassert på en bestemt avdeling, men jobber variert og får prøvd seg på ulike oppgaver innenfor flere rettsområder. På den måten blir du kjent med flere av firmaets advokater og får se hvor mye forskjellig vi jobber med.

De konkrete arbeidsoppgavene vil variere, men vår målsetning er at våre traineer skal få arbeidsoppgaver som gir et realistisk innblikk i hvordan våre advokater og advokatfullmektiger jobber. Det kan blant annet være utredning av konkrete rettslige spørsmål, utarbeide brev, stevning eller tilsvar, samt diverse rettssaksforberedelser. Noen traineer er med i klientmøte, skiftesamling eller på befaring. De fleste av våre traineer får også være med en av våre advokater i retten for å følge en sak de har jobbet med eller lest seg opp på under oppholdet.

 

Tips til traineeoppholdet

Traineeoppholdet blir det du gjør det til. For å få mest mulig ut av erfaringen bør du være åpen og interessert, både faglig og sosialt. Det er helt naturlig å være nervøs i begynnelsen, men husk at alle håper at du får et vellykket traineeopphold. Ingen forventer at du skal kunne alt med en gang. Det er ingen skam at du som student ikke kan like mye som en erfaren advokat.

Vær deg selv og gjør en innsats sosialt. Vi ønsker å bli kjent med deg, ikke den du tror at vi vil at du skal være. Det er lettere å bli kjent med andre hvis du tør å by litt på deg selv og delta i samtaler, både kaffeprat og faglige diskusjoner. 

Avklar oppgavene du får. Hva er det egentlig advokaten ber om? I hvilken form ønsker de å få det levert? Ofte finnes det maler du kan og bør bruke. Når skal det være klart? Hvem skal du spørre hvis du lurer på noe? Lytt til det som blir sagt og prøv så å løse oppgaven så godt du kan.

Vis interesse for de arbeidsoppgavene du får, uavhengig av om det egentlig høres særlig spennende ut. Du kan uansett lære mye og bli positivt overrasket. Ikke vær redd for å stille nødvendige spørsmål. Ingen er tjent med at du skal bruke masse tid på å famle i blinde hvis du ikke har forstått oppgaven, men ikke prøv å få oppdragsgiver til å gi deg alle svarene. Det er som regel en grunn til at de har bedt om hjelp.

Hvis oppgaven er vanskelig bør du prøve deg fram og ikke gi opp for lett. Vær forberedt på at det ikke nødvendigvis finnes klare svar på juridiske spørsmål. Du må prøve å finne løsninger på spørsmål selv om de virker uløselige. Bruk juridisk metode. Hvis det ikke finnes noe klart svar, er det ekstra viktig å tenke kreativt og prøve å finne frem til relevante kilder som kan bidra til å opplyse saken. Egne refleksjoner kan også være nyttige for den advokaten du jobber for og viser at du forstår problemstillingen.

 

Andre muligheter for deg som er student

Se mer informasjon om karrieremuligheter på vår nettside.

I tillegg til traineeordningen tilbyr vi skriveplass til studenter som skal skrive masteroppgave. Som skriveplasstudent får du eget kontor i våre lokaler i Stavanger eller på Bryne. Du blir en del av det sosiale miljøet i firmaet og får anledning til å diskutere problemstillingen og skriveprosessen med flinke og erfarne advokater. Skriveplassordningen gir deg god mulighet for å oppleve hverdagen i Haver. Det er en viktig del av rekrutteringen vår, og flere av våre ansatte har startet tilværelsen i Haver med en skriveplass.

Hvis du nærmer deg slutten av studiet, kan du også søke stilling som advokatfullmektig.

 

Noe for deg? Send oss gjerne en søknad!