Wikborg Rein er blant de ledende advokatfirmaene i Norge, og det norske advokatfirmaet med sterkest internasjonal orientering. Vi har kontorer i Oslo, Bergen, London, Singapore og Shanghai. Vi har et inkluderende og sosialt miljø med stor vekt på tillit og varierende og spennende arbeidsdager. Vi fokuserer på samhandling, trivsel og gode løsninger i alle funksjoner. Selv om vi har et høyt arbeidstempo hvor det kreves mye av oss, så har vi det gøy på jobb. Vi er alltid på jakt etter de beste kandidatene i alle ledd. Wikborg Rein har blitt kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver for jusstudenter og erfarne jurister åtte år på rad, i tillegg til at vi er topprangert i ledende internasjonale juridiske kåringer.

Studenttilbud:

 • Traineeopphold, inkludert sjømattrainee
 • Skriveplass
 • Veileder i Juristforeningens prosedyrekonkurranse
 • Kurs, manuduksjoner og arrangementer gjennom hele året

Wiersholm er spesialister på jus for næringslivet og er et av Norges største og fremste advokatfirmaer. Vi har dyktige kollegaer innenfor alle fagfelt og er det firmaet i Norge med flest forretningsadvokater under samme tak. Vi bistår klienter fra ulike bransjer med både transaksjoner og prosedyre, i tillegg til løpende rådgivning. Faglig ekspertise og et godt arbeidsmiljø gjør Wiersholm til et advokatfirma hvor de ansatte får utvikle seg og trives sosialt.

Studenttilbud:

 • Traineeordning
 • Responsible Business Trainee (i samarbeid med Redd Barna)
 • Energy Transition Trainee (i samarbeid med DNV og Norton Rose Fulbright)

Advokatfirmaet Responsa AS er eit sterkt og samla juridisk kompetansehus med kontor på Stord, Voss og i Haugesund. Me er i dag 17 tilsette med ulik bakgrunn og kompetanse, og tar på oss oppdrag innanfor dei fleste juridiske felt. I tillegg til ei attraktiv traineeordning kan me tilby skriveplassar for studentar. Meir informasjon er å finne på responsa.no.

BDO Advokater er et av Norges raskest voksende advokatfirmaer

Vi er i dag 100 medarbeidere fordelt på kontorer i Oslo, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Bergen, Hamar og Moss.

Våre kjerneområder er skatterett, selskapsrett, merverdiavgift og generell forretningsjus, men vi arbeider også med transaksjoner, fast eiendom, arbeidsrett og generasjonsskifte.

Vi er en del av BDO, som er et av landets største rådgivnings- og revisjonsselskap med over 2000 ansatte og 74 kontorer over hele landet. BDO er ledende innen regnskap, revisjon, rådgivning og advokattjenester i Norge og internasjonalt er vi til stede i 162 land med over 67 000 ansatte.

Vi tilbyr:

 • Traineeopphold
 • Skriveplass med stipend
 • Advokatfullmektigstillinger

Advokatfirmaet PwC er et av landets største advokatfirmaer med ca. 200 medarbeidere fordelt på kontorer i Bergen, Stavanger, Oslo, Kristiansand, Førde, Ålesund, Molde, Trondheim og Tromsø. Som del av det internasjonale PwC-nettverket, er vi totalt over 12 500 advokater i 156 land og er dermed også verdens største nettverk av advokater og rådgivere.
Våre kjerneområder er skatt, avgift og forretningsjus. I PwC bistår vi nasjonale og internasjonale klienter innenfor følgende kompetanseområder:

 • Skatterett, herunder nasjonal og internasjonal selskaps- og personbeskatning
 • Selskapsrett
 • Kontraktsrett
 • Finansregulatorisk
 • Arbeidsrett
 • Fast eiendom
 • M&A og transaksjonsstøtte
 • MVA/VAT
 • Personvern

PwC: et bra sted å jobbe!

PwC har skreddersydd et traineeprogram for deg som er juss-student og har avlagt eksamen på 3. avdeling. Vi tilbyr fire til seks ukers traineeopphold ved våre kontorer i Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo.

Om traineeprogrammet:

 • Traineeprogram for PwC med opphold fra fire til seks uker
 • Tiden du bruker i PwC skal være din beste investering. Derfor kan vi love deg spennende arbeidsoppgaver, bratt læringskurve og tett oppfølging
 • Vi sørger for at du blir sysselsatt med utfordrende arbeidsoppgaver fra første dag. For oss er det viktig at du som trainee får en følelse av hvordan det faktisk er å jobbe som advokat i PwC.
 • Traineeprogrammet vårt gir deg muligheten til å bli kjent med oss som en potensiell fremtidig arbeidsgiver.
 • PwCs traineeprogram er en av våre viktigste rekrutteringskilder når vi skal ansette nyutdannede jurister.

Vår jobb er å finne løsninger, metoder og gode rutiner for våre klienter og deres virksomhet – på denne måten forutser vi situasjoner før de får utvikle seg til problemer. Som et av landets største advokatfirma, med et tverrfaglig kompetanseteam og ekspertise rettet særlig mot skatt- og avgiftsrett, tilbyr vi mer enn rene advokattjenester. 

PwC i Bergen er et kunnskapshus bestående av advokater og jurister, økonomer, revisorer, regnskapsførere og strategiske rådgivere. Vi jobber på tvers, og samlet tilbyr vi unike tjenester som sørger for en helhetlig prosess, som igjen skaper de beste løsningene for våre klienter. 

I Bergen er vi 28 jurister som står på for våre klienter. Vi holder til i moderne lokaler i Sandviken, lett tilgjengelig både med bysykkel og kollektivtransport.

Harris er et fullservice advokatfirma på Vestlandet med klienter i hele landet. At vi er et fullservice advokatfirma betyr at vi har bred kompetanse og bistår både næringslivet og det private. I tillegg har kommuner, fylkeskommuner og statlige institusjoner valgt Harris som juridisk rådgiver.

Vi har hovedkontor i Bergen i Vestlandshuset. Her har vi fantastiske fasiliteter og splitter nye lokaler. I tillegg har vi avdelingskontor i Førde og representasjonskontorer på Os og i Norheimsund. 

Under ALD 2024 tar vi gjerne imot søknad fra deg som ønsker traineeopphold og/eller skriveplass. 

Trainee i Harris

Som trainee får du muligheten til å oppleve hvordan det er å jobbe som advokatfullmektig hos oss i Harris. Vi har som siktemål at du som trainee skal få prøve deg på flere ulike rettsområder, og gjerne et bestemt rettsområde om du har et konkret interesseområde, samt delta på det som skjer på kontoret mens du er her, blant annet rettssaker, klientmøter med mer.
Traineeoppholdet varer i fire uker, og man får første dagen tildelt en kontorplass og en fadder som vil følge deg under oppholdet.

Skriveplass i Harris

Som skriveplasstudent i Harris vil du få et stipend, en intern veileder, kontorplass med PC, tilgang til både fysisk og digitalt bibliotek og ta del i de faglige og sosiale arrangementene som finner sted mens du er her.
Vi tilbyr skriveplass både vår- og høstsemesteret, med søknadsfrist henholdsvis 10. juni og 1. desember. 

Oversikt over våre rettsområder finner du her: Kompetanse – Harris

Gjennom nært samarbeid med våre kunder hjelper vi store og mellomstore selskaper realisere sine ambisjoner og nå sine kommersielle mål. Mange av våre kunder opererer internasjonalt og har behov for oppfølging og veiledning på tvers av landegrenser. Gjennom våre globale nettverk bistår vårt internasjonale team kunder i alle jurisdiksjoner. Våre ledende juridiske fagmiljøer består av ca. 60 spesialiserte advokater innenfor blant annet områdene eiendom, skatt og teknologi.

Mennesket står i fokus hos Brækhus. Det er gjennom samarbeid og felles innsats vi oppnår de beste resultatene. Hos oss får du tidlig ansvar og gode muligheter for å videreutvikle dine ferdigheter og fagkompetanse.

Våre studenttilbud:  

 • Traineeopphold
 • Studentstillinger
 • Veiledning i prosedyrekonkurransen
 • Manuduksjoner, kurs og podkast

Les mer på https://braekhus.no/karriere/ 

Hydro er et ledende industriselskap som ønsker å bidra til en bærekraftig fremtid. Vårt formål er å skape mer livskraftige samfunn gjennom nyskapende og effektiv utvikling av naturressurser til løsninger og produkter.

Rettsområder: Våre fagområder omfatter blant annet kontraktsrett, M&A, energirett, forvaltningsrett, konkurranserett, selskapsrett, børsrett og skatterett.

Studenttilbud:

 • Trainee/praktikantordning
 • Industripraktikant – samarbeid med CMS Kluge

Kvale er et ledende forretningsjuridisk advokatfirma som tilbyr spesialisert bistand innen alle sentrale forretningsjuridiske disipliner. Vi teller i dag over 100 advokater fordelt på våre to kontorer i Oslo og Ålesund. Våre studietilbud består av traineeordning, studentjobber og jevnlige manuduksjoner. Vi har til enhver tid flere traineer ved våre to kontorer, og anser vår traineeordning som vår viktigste rekrutteringskanal for advokatfullmektiger. Vi rekrutterer i tillegg med jevne mellomrom studenter fra 1.–5. studieår i Oslo til å jobbe deltid som resepsjonist og møteromsmedarbeider ved vårt kontor i Oslo. Dette er en fin mulighet til å bli bedre kjent med de som jobber i Kvale, og miljøet hos oss.  
Les mer om mulighetene hos Kvale her: https://www.kvale.no/karriere/studenttilbud/.

Hos oss får du et innblikk i hvordan det er å arbeide som in-house advokat i Norges ledende bank, DNB. Vi har som mål å være Norges beste interne advokatmiljø. Som intern får du bruk for det du har lært på studiet, men også muligheten til å bli kjent med nye rettsområder gjennom spennende og varierte oppdrag for hele DNB-konsernet.

Vil du vite mer? Besøk nettsiden vår

Studenttilbud:

 • Traineeopphold
 • Corporate Legal Intern
 • Digital Trainee
 • Bærekraftstrainee

Nettside:

Advokatfirmaet Selmer ble etablert 1. januar 1985, og er et av landets fremste forretningsjuridiske advokatfirmaer, med kontorer i Oslo og Stavanger. Selmer besitter spisskompetanse innen alle de sentrale forretningsjuridiske disiplinene. Våre største satsningsområder er eiendom, transaksjoner og energi, og tvist er vårt største vekstområde.  Advokatene våre løser oppdrag ved å kombinere juridisk kompetanse, kommersiell forståelse og praktisk erfaring.

Selmer har et ungt, profesjonelt og tverrfaglig miljø som kjennetegnes av kjerneverdiene tett på, drivkraft, takhøyde og begeistring. Vi er anerkjent i bransjen for vår gode kultur med god takhøyde og flate struktur, og vi tar trivsel og læring på alvor. 

Den opprinnelige gründerånden og evnen og viljen til å tenke nytt er, og vil alltid være, en sentral drivkraft i organisasjonen.

At du lykkes, er bra for deg og for oss. Derfor tilbyr vi selvsagt manuduksjoner, skriveplass og trainee-ordning, men i tillegg har vi unike læringsmuligheter gjennom Selmerseminaret, Selmer Precamp og Selmer+Bergen. Hos oss blir du en del av den gode kulturen med takhøyde og flat struktur, samtidig som vi tar trivsel og læring på alvor.

Nettside: www.selmer.no.

CMS Kluge er et fullservice forretningsadvokatfirma, og vi har kontorer i Stavanger, Oslo og Bergen. I 2021 ble vi en del av CMS, noe som har bidratt til å styrke vår internasjonale tilstedeværelse betydelig. Som medarbeider i CMS Kluge får du jobbe i et sterkt fagmiljø som preges av faglig integritet og samarbeid. Det er stor tilgang på prosessoppdrag, og du vil få arbeide med utfordrende saker for sentrale aktører innen privat næringsliv og offentlig sektor.

Studenttilbud:

 • Trainee/praktikantordning
 • Industripraktikant – samarbeid med Hydro
 • Skriveplass og stipend for masteroppgave
 • Eksamenskurs og manuduksjoner
 • Studentarrangementer

Fordi det er forskjell på mennesker, er det forskjell på advokater – og advokatfirmaer.

CLP ble etablert i 2007 som et effektivt og eksklusivt alternativ til de største advokatfirmaene. Et alternativ der engasjementet er personlig og prosessene preget av svært høy kvalitet. 

Våre fagområder er corporate, teknologi og immaterialrett, næringseiendom og tvisteløsning.

Våre studenttilbud:

 • Trainee/praktikantordning
 • Skriveplass for masteroppgave
 • Deltidsjobb som resepsjonist/sekretær

Les gjerne mer om oss på www.clp.no.

I HELP jobber vi for å øke rettssikkerheten for den enkelte. Kundene betaler ikke timepris fordi vi tilbyr spesialisert advokathjelp gjennom forsikring. Dette har gjort HELP til landets sterkeste advokatmiljø for privatpersoner, med spesialister innen barne- og familierett, arv, fast eiendom, kjøp, id-tyveri og netthets.

Som student kan du søke deg til et fire ukes trainee opphold hos HELP. I løpet av disse ukene vil du få:

 • Tilknytning til en tverrfaglig avdeling og blir involvert i sakshåndteringen på alle stadier
 • Følge inntil to prosesser for domstolene, og bistå i forbindelse med gjennomføringen
 • Løpende tilbakemelding på jobben du gjør og en oppsummerende avslutningssamtale
 • Fri tilgang til alle våre fasiliteter, inkludert kantine, juridiske verktøy, felles treninger på SATS, og du blir selvsagt invitert til alle faglige og sosiale arrangementer i løpet av perioden, inkludert vår trainee-middag
 • En fadder som sikrer at du får varierte oppgaver og at du blir en del av et av landets beste sosiale arbeidsmiljø

I Thommessen bistår vi næringslivet med transaksjoner, rådgivning og tvister 
innenfor alle forretningsjuridiske fagområder. Det innebærer alt fra arbeidsliv, fornybar energi, næringseiendom og fiskeri 
og havbruk til EU- og konkurranserett og bank og finansiering.

Som en del av TeamThommessen får du jobbe med de beste – fra dag én. Vi er stolte av at næringslivet har kåret oss til det norske advokatfirmaet med best juridisk kompetanse syv år på rad*. En slik anerkjennelse oppnår man ikke fra hver sin silo. Vi er opptatt av å lære av hverandre i team. Vi støtter hverandre i motgang og feirer sammen i medgang.  

I Thommessen investerer vi i vår viktigste ressurs – medarbeideren. 
Gjennom å kurse alle nye medarbeidere i prosjektledelse er vi godt rustet til å sette sammen team som utfyller hverandre og som jobber tett 
sammen med spennende klienter. Slik forstår alle sin rolle og sitt bidrag i en større helhet. Vi lykkes nemlig best når hver enkelt føler seg som en viktig del av teamet og bidrar med noe viktig for våre klienter, for kolleger og for seg selv.  

I tillegg har vi gjennom ThommessenSkolen et omfattende program for kontinuerlig kompetanseutvikling for alle våre medarbeidere. I 2021 har vi jobbet med mål om å utvikle ThommessenSkolen til bransjens beste onboarding- og opplæringsprogram, fordi vi er opptatt av kontinuerlig læring og utvikling for alle i Thommessen. 

Som trainee i Thommessen får du

 • Tilknytning til en avdeling og involvering i saker på samme måte som en fullmektig 
 • En fullmektigfadder og en partnerfadder som følger deg tett under hele trainee-oppholdet 
 • En teoretisk og praktisk tilnærming av forretningsjus og advokatyrket 
 • Utvikle din klient- og forretningsforståelse 
 • Lære med om vår virksomhet og våre medarbeidere 
 • Ta del i Thommessens kultur, verdier og sosiale miljø 

Våre trainee-tilbud: 

 • Ordinært trainee-opphold: Fem ukers trainee-opphold i Stavanger, Bergen og Oslo
 • Bank- og finanstrainee: Fem uker hos bank- og finansavdelingen til Thommessen – fem uker som internjurist i Nordea 
 • ThommessenAkademiet: Trainee-opphold, sosiale og faglige samlinger med tett oppfølging over ett år av egen mentor, og tilbud om skriveplass 

  Hjemmeside: www.thommessen.no

Arntzen de Besche er et advokatfirma som dekker hele det forretningsjuridiske området. Rettsområdene vi jobber med inkluderer arbeidsrett, bank og finans, tvisteløsning og prosedyre, EU/EØS-rett, M&A, olje og energi, offentlige anskaffelser, entreprise og næringseiendom. Vi har kontorer i Oslo, Stavanger og Trondheim, og bistår norske og internasjonale selskaper, myndigheter og organisasjoner med å forenkle kompliserte transaksjoner, gjennomføre krevende forhandlinger og løse tvister. Vi er stolte av arbeidsmiljøet vårt, som bygger på en kultur for lagspill, integritet, kvalitet og engasjement.

Våre studenttilbud:

 • Trainee/praktikantordning
 • Skriveplass for masteroppgave
 • Deltidsjobb som resepsjonist/sekretær
 • Eksamensrettede manuduksjoner

Vi tar imot søknader løpende gjennom hele året.

BAHR er et norsk forretningsadvokatfirma, etablert i 1966, som dekker alle de sentrale forretningsjuridiske disiplinene. Firmaet bistår toneangivende norske og utenlandske industriselskaper, private investormiljøer, offentlige eiere og offentlig eide selskaper. BAHR er involvert i en betydelig andel av de større transaksjonene, restruktureringsprosessene og andre juridiske prosjekter og oppdrag. Innenfor offentlig sektor bistår BAHR departementer, offentlige instanser, etater, kommuner, statsselskap, samt selskaper helt eller delvis eid av staten. Sømløse tilnærming til store, komplekse og ofte multinasjonale/multi-jurisdiksjonelle transaksjoner og sakskomplekser er noe av det som kjennetegner BAHR. Firmaet er ansett som et av Norges ledende advokatfirmaer, og er rangert helt på topp av de største og mest anerkjente ratingbyråene i bransjen.

Link til hjemmesidehttps://bahr.no/.

Link til traineeordningenhttps://bahr.no/career/trainee.

Lyst til å bli bedre kjent med Advokatfirmaet verdsetter dyktighet, engasjement, samarbeidsglede og humor? Haavind er et av Norges ledende fullservice advokatfirmaer og bistår store aktører innen norsk og internasjonalt næringsliv. Vi har et sterkt fagmiljø og dyktige kollegaer å spille på. Vi har omfattende prosedyrevirksomhet, en solid corporateavdeling og er et av landets høyest rangerte advokatfirma innenfor arbeidsrett og energi. Vi er stolte hovedsamarbeidspartnere med CF i Oslo, Bergen og Tromsø.

Studenttilbud:

 • Trainee- og skriveplassordning
 • Deltidsjobber
 • Lynkurs, knaggforelesninger og andre kurs
 • Årlig prosedyrekurs for studenter

Link til nettside: https://haavind.no/karriere/student-og-nyutdannet/

Om Simonsen Vogt Wiig

Simonsen Vogt Wiig er et ledende advokatfirma med kontorer i alle de største byene i Norge, samt Singapore. Våre 180 advokater bistår alle sentrale bransjer innenfor alle forretningsjuridiske fagområder, som arbeidsrett, selskapsrett, shipping og teknologi & media med flere.

Vi bygger varige relasjoner med våre klienter ved å kombinere inngående forretningsforståelse og juridisk spisskompetanse. 

Vi mener at et mangfoldig og allsidig team er best posisjonert for å gi strategisk juridisk rådgivning. Derfor fokuserer vi på å tiltrekke, videreutvikle og beholde profiler med ulik bakgrunn og erfaring. Hos oss får du varierte muligheter for karriere- og kompetanseutvikling, og du blir en del av et inspirerende og inkluderende arbeidsmiljø. 

Studenttilbud:

I Simonsen Vogt Wiig kan du starte din karriere allerede som student. Våre tilbud til jusstudenter gir praktisk erfaring og innsikt i en forretningsadvokats hverdag:

 • Trainee: Et traineeopphold hos oss varer normalt i 4-5 uker. Som trainee får du arbeide med reelle saker innenfor flere av våre fag- og bransjeområder. I tillegg blir du naturligvis invitert med på firmaets sosiale samlinger og arrangementer i traineeperioden. 
 • Skriveplass: Vi tilbyr skriveplass til utvalgte studenter som ønsker å skrive masteroppgave innenfor et tema som er relevant for våre fagområder. 
 • Studentmedarbeider: I tillegg til overnevnte har vi til enhver tid studenter ansatt som kveldssekretærer og i resepsjon/møtesenter, samt i spesialiserte traineestillinger.

Hvis du kunne tenke deg å bli en del av et miljø som har satt seg som mål å heve listen for advokattjenester, hører vi gjerne fra deg. Send en mail til vårt rekrutteringsteam på student@svw.no, en henvendelse er alltid velkommen

www.svw.no

Advokatfirmaet Glittertind AS har opplevd en eventyrlig utvikling siden oppstarten 1. desember 2015, og er i dag et av Norges ledende sivilrettslige tvisteløsningsmiljøer. Våre hovedsatsingsområder er: 

 • Tvisteløsning og prosedyre
 • Energi og industri 
 • Entreprise 

Under ALD Bergen tar vi i mot søknader til vår traineeordning.

Formålet med traineeordningen er å gi traineen et realistisk bilde av hva det innebærer å jobbe hos oss. Som trainee vil din hverdag derfor i størst mulig grad tilsvare hverdagen til en advokatfullmektig. Ettersom Glittertind er et rendyrket tvistefirma, består arbeidet særlig av å utarbeide prosesskriv, utrede rettslige problemstillinger og bistå med å forberede og gjennomføre hovedforhandlinger. Vårt mål er at alle traineer skal få være med i retten. Oppholdet gir oss dermed et inntrykk av hvordan du vil fungere som advokat, og det gir deg et representativt inntrykk av hvordan det er å ha Glittertind som arbeidsplass.

Traineeoppholdet varer i fire uker. Alle traineer får tildelt en fadder og får god oppfølgning underveis.

«Vi i EY fokuserer på faglig utvikling, bransjekunnskap, teknologi og samarbeid for å nå vårt mål, som er «Building a better working world». 

Ernst & Young Advokatfirma et av Norges største advokatfirmaer og har et ledende kompetansemiljø innenfor skatt, avgift, transaksjoner og forretningsjus. Vi er mer enn 250 medarbeidere fordelt på flere kontorer i Norge samt et integrert globalt nettverk over hele verden.  Som nyutdannet hos oss vil du jobbe som advokatfullmektig med store norske og internasjonale klienter, på saker som involverer samarbeid på tvers av juridiske fagdisipliner og landegrenser. Vår arbeidshverdag består av utstrakt samarbeid med kolleger innenfor regnskap, revisjon og teknologi.

Det er også muligheter for jurister i EY innenfor avdelingen Forensics og Technology Consulting. I Forensics bistår EY blant annet med med tilsyn tilknyttet hvitvaskningsregelverket og granskningsoppdrag tilknyttet arbeidsrett og mer. I Technology Consulting jobber vi på prosjekter med fokus på teknologi og innovasjon.

Studenttilbud:

 • Trainee/praktikantordning i advokatfirmaet
 • Trainee/praktikantordning rettet mot både Forensics og Technology
 • Årlig konkurranse i skatterådgivning – Young Tax Professional of the Year

Link til nettside: https://www.ey.com/no_no»

SANDS er et fullservice forretningsadvokatfirma med kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim, Tønsberg, Tromsø og Ålesund. Våre 150 advokater arbeider på tvers av kontorene, noe som gir våre klienter både et lokalt kontaktpunkt og full tilgang til firmaets samlede kompetanse og erfaring.

Vårt mål er å gi deg ekstra faglig støtte i løpet av studietiden. Vi arrangerer SANDS’ lynkurs og manuduksjoner, og i vår podkast «Forberedt – Jusprat med SANDS» gir vi deg det lille ekstra for å stille godt forberedt til eksamen. I våre bedriftspresentasjoner ønsker vi også å gi deg et ærlig og nyansert innblikk i hvordan det er å jobbe hos oss og hvilke utfordringer og problemstillinger du vil bli eksponert for i fremtiden.

Våre tilbud til deg som er student:

 • Traineeordning
 • Skriveplass for masteroppgave
 • Deltidsjobb som resepsjonist
 • SANDS’ lynkurs og manuduksjoner
 • Podkast: «Forberedt – Jusprat med SANDS»
 • SANDS’ Prosedyredag

Vi gleder oss til å treffe deg under ALD for å fortelle mer om våre studenttilbud og om hverdagen som forretningsadvokat hos oss!

Stiegler Advokatfirma AS har 25 advokater og fullmektiger, og er med det et av Bergens største. Våre advokater har lang erfaring innen blant annet næringsliv, arbeidsrett, eiendom, bobehandling, familierett og arv. Vi bistår bedrifter, kommuner, privatpersoner og offentlige virksomheter med løpende rådgivning og prosedyre.

Hovedkontoret vårt ligger i Wallendahl-bygget sentralt i Bergen sentrum. I tillegg har vi et kontor på Straume som håndterer aktivitet i Øygarden.

Stiegler er tilsluttet Eurojuris Norge og Eurojuris International, et samarbeid mellom 18 advokatkontorer i Norge og mer enn 600 advokatkontorer i Europa. Gjennom Eurojuris Norge er vi også foretrukket samarbeidspartner for NHO-bedrifter i Hordaland.

Vi tilbyr studenter fire ukers trainee-opphold hos oss, der studentene gis ulike juridiske oppgaver knyttet til pågående saker. Vi har inntrykk av at studentene er veldig godt fornøyde etter et opphold hos oss.

Hjemmeside: www.stiegler.no.

Grette er et unikt advokatfirma i Norge.

Firmaet består av over 80 advokater der flere er rangert i nasjonale og internasjonale kåringer. Vi har et ungt partnerskap. Vi arbeider i utvalgte bransjer innen grunnleggende samfunnsmessig infrastruktur: Entreprise, Bygg og anlegg, Eiendom, Energi og industri, Corporate og Finans, Teknologi og digitalisering. Det som skiller oss fra konkurrentene, er at alle våre advokater er del i én felles virksomhet. Vi har samlet et lag som reelt sett jobber i samme retning. Vi leverer spesialiserte, fulldekkende tjenester innenfor sektorene våre. Resultatene kommer etter mange års systematisk arbeid, og har krevet en høy gjennomføringsevne og et godt samarbeid. Klientene forventer at vi ser problemstillinger utenfor eget juridisk fagområde, og involverer andre advokater når det trengs. Den integrerte aktiviteten hos oss er derfor nøkkelen til videre suksess og utvikling.

Kort om virksomheten og våre rettsområder:

Haver Advokatfirma AS er Stavangerregionens største lokale advokatfirma. Vi leverer forretningsjuridiske tjenester til næringsliv, kommuner, offentlige etater og privatpersoner over hele landet.

Vi leverer juridiske tjenester innenfor disse områdene:

 • Arbeidsrett
 • Bank og finans
 • Bobehandling
 • Corporate
 • Fast eiendom
 • Entrepriserett
 • Erstatningsrett
 • Landbruk
 • Oljeservice
 • Offentlige anskaffelser og konkurranserett
 • Skatt

Haver er særlig spesialisert innenfor prosedyre og fast eiendom. Vi har også ett av landets fremste juridiske miljø for personskadeerstatning. Ta gjerne en titt på våre kompetanseområder på http://haver.no.

Studietilbud til studentene:

Haver tilbyr traineeopphold og skriveplass til dyktige studenter.

Som trainee hos oss får du interessante og varierte oppgaver på lik linje med våre advokatfullmektiger og unge advokater, samt god faglig oppfølgning. De fleste traineene våre er med i retten for å følge en sak de har jobbet med eller lest seg opp på under traineeoppholdet. Vi har kontorer både i Stavanger og på Bryne, og tilrettelegger for at traineeoppholdet kan skje på det kontoret som passer traineen best.

Vi kan også tilby skriveplass i våre nye lokaler i hjertet av Stavanger sentrum, eller i våre lokaler sentralt på Bryne. Som student med skriveplass får du eget kontor i et godt arbeidsmiljø, anledning til å diskutere problemstillingen og oppgaven med flinke advokater og partnere, samt mulighet for å utføre traineeoppgaver med tilsvarende lønn som våre traineer.

Trainee- og skriveplassordningen er en viktig del av rekrutteringen vår, og flere av våre ansatte har startet tilværelsen i Haver med et traineeopphold.

Noe for deg? Send oss gjerne en søknad!

Hos Bull får du mulighet til å jobbe med en rekke ulike fagområder innen forretningsjus i en setting som gir deg både kunnskap, utfordringer, utvikling og fleksibilitet. Vi er hverandres heiagjeng, fordi vi vet at samarbeid og kunnskapsdeling gir deg det beste utgangspunktet for faglig og personlig vekst, samtidig som det sikrer gode leveranser til våre klienter.

Vi leverer juridiske tjenester til næringslivet, fra små oppstartsbedrifter til børsnoterte konserner, organisasjoner og privatpersoner. Hos oss kan du jobbe med og lære av advokater med et sterkt engasjement for sine fagfelt og bransjer. Deriblant kultur-, media- og filmbransjen, teknologi, private rettsforhold, corporate og eiendomssektoren.

Vårt studenttilbud:

·         Techtrainee i samarbeid med Autostore

·         Film-, media- og kulturtrainee

·         Ordinær traineeordning

·         Skriveplass

·         Kurs og introduksjonsforelesninger

Å jobbe med juss er et privilegium. Vi kommer tett på mennesker, bedrifter og organisasjoner – ofte i situasjoner der mye står på spill.

Det kan handle om å bruke jussen på områder som teknologi og fornybar energi der utviklingen skjer i raskt tempo. Det kan handle om å løse vanskelige spørsmål i arbeidsforhold, i bygge- og eiendomsprosjekter og i krevende forhandlinger. Det kan handle om hvordan man ivaretar verdier ved overføring av bedrifter mellom generasjoner. Ikke minst handler det om å forstå hvordan påtalemyndighet, Økokrim og domstoler vurderer konkrete saker. For oss handler det uansett om å være til stede for klienten og å balansere sterke følelser og meninger med kloke råd.

Se våre studenttilbud på hjort.no.

Vi gleder oss til å møte deg.

DLA Piper er et ledende globalt forretningsadvokatfirma, som bistår oppdragsgivere innen alle forretningsjuridiske fagområder. Som et av verdens ledende advokatfirmaer kan vi tilby våre ansatte en helt unik mulighet for internasjonalt samarbeid og et nettverk med over 9.000 juristkolleger

fra mer enn 40 forskjellige land. Ved vårt Oslo-kontor er vi omtrent 80 advokater og vi blir stadig flere. Vi har flere studenttilbud til deg som er interessert i å jobbe i et internasjonalt advokatfirma. Vi tilbyr praktikantopphold som strekker seg over 5 uker, praktikantopphold hos UNICEF Norge over ett semester, samt flere deltidsstillinger som kveldssekretær, kveldsresepsjonister og Professional Support Assistant.

Equinor er et internasjonalt energiselskap som har forpliktet seg til langsiktig verdiskapning i en lavkarbon-framtid. Vårt formål er å omdanne naturressurser til energi for mennesker og framgang for samfunnet. Equinors portefølje inkluderer olje og gass, fornybar energi og lavkarbonløsninger, og selskapet har ambisjoner om å bli et klimanøytralt selskap innen 2050. Equinor har hovedkontor i Stavanger, og er den ledende operatøren på norsk kontinentalsokkel. Vi er til stede i rundt 30 land verden over.

About us – Equinor.

Exciting career opportunities in Equinor – Equinor.

I Bing Hodneland fokuserer vi på faglig engasjement, samarbeid og et godt arbeidsmiljø. Dette mener vi er avgjørende for å trives på jobb og kunne tilby klientene våre førsteklasses juridiske tjenester. Våre team har dyptgående bransjekunnskap innen fast eiendom, entreprise, IT, underholdning og media og spisskompetanse innen arbeidsrett, skatt, avgift, selskapsrett, transaksjoner og tvisteløsning.

 Studenttilbud:

 • Trainee
 • Skriveplass
 • Administrativ medhjelper
 • Manuduksjoner

Ræder er et forretningsjuridisk advokatfirma med omkring 70 ansatte. Menneskene i Ræder er nøkkelen til at vi i snart 70 år har gitt verdifulle råd til store og små bedrifter i både inn- og utland. Vi skreddersyr vår rådgiving på tvers av de ulike rettsområder, tilpasset kundenes behov. Vi står sammen om det! Vår erfaring viser at samarbeid er middelet for å finne de beste løsningene og til å nå felles mål. Dette foregår gjennom nære partnerskap med våre kunder, og ikke minst ved at vi tilrettelegger for at våre ansatte kan prestere og trives sammen. Hos Ræder får du tidlig ansvar og spennende arbeidsoppgaver. Gjennom et tett samarbeid med erfarne advokater og utfordringer gjennom krevende oppdrag, legger vi til rette for at du utvikler deg og får fart på karrieren!

Hos oss kan du blant annet jobbe med:

 • Arbeidsrett
 • Børs og selskapsrett
 • Forsikring og erstatningsrett
 • IPR
 • Konkurranserett, offentlige anskaffelser
 • Næringseiendom, Entreprise
 • Eiendomsutvikling, plan- og bygningsrett og samfunnskontakt
 • Restrukturering og insolvens
 • Forsikring og transport
 • Skatt og avgift

Vi er alltid på jakt etter talenter, og vi ser etter deg som ønsker å kombinere faglig engasjement med lagarbeid. Vi har en flat struktur, et godt og inkluderende arbeidsmiljø og et sterkt fokus på at hver enkelt medarbeider skal få mulighet til å utvikle seg og utnytte sitt potensiale.

Ta gjerne kontakt med oss. Vi gleder oss til å bli kjent med deg!

Studenttilbud: 

 • Traineeordning
 • Deltidsjobb
 • Skriveplass for masterstudenter
 • Fullmektigstilling
 • Manuduksjoner
 • Forhandlingskonkurransen

Les mer på: https://www.raeder.no/karriere.

Advokatfirmaet Føyen består av dedikerte juridiske spesialister innen Eiendom, IKT Media, Arbeidsliv, Entreprise og Corporate. Hos oss får du lære om alle sider ved det å være en god forretningsadvokat, og du får jobbe selvstendig, men med solid støtte fra advokater med bred kompetanse innen sitt felt. Du vil oppleve å bli godt ivaretatt og kjenne at vi er like opptatt av din utvikling som du selv er.

Studenttilbud:

 • Trainee
 • Skriveplass
 • Deltidsjobb i resepsjon
 • Kurs og manuduksjoner

RSM Advokatfirma AS fungerer som både juridisk avdeling for revisjonsfirmaet RSM Norge og som selvstendig advokatfirma. Vi er et lite advokatfirma, som betyr at hos oss vil du være en litt større brikke i et litt mindre spill.

Vi er akkurat passe store. Store nok til å få spennende og prestisjetunge kunder med komplekse oppgaver, og små nok til å skape et fellesskap der alle kjenner alle og hvor individer blir tatt vare på.

Studenttilbud:

 • Internships
 • Deltidsstillinger
 • Fast stilling for nyutdannede 
 • Studenteventer 

RSM: www.rsmnorge.no

YARA INTERNATIONAL ASA

Yara’s Legal Department supports a global business with a wide range of legal challenges, and our team is a diverse group of lawyers who works across all continents. We would like to work with and develop curious law students at the Oslo HQ as part of our International Internship program. 

Grow with us at yara.com, LinkedIn, Facebook and Youtube. 

Studenttilbud: 

 • Internship

Inventura er spesialister på anskaffelser og på forbedring av innkjøpsdrevne verdikjeder. Vi er arbeidsplassen for deg som ser på jussen som et verktøy for å skape gode løsninger og resultater, og som har lyst til å utvide horisonten og lære blant annet prosjektledelse, kommersiell tenkning, strategi og forhandlinger.

Studenttilbud:

 • Traineeordning: Vi tilbyr traineeordning for kandidater med kompetanse og interesse for eksempelvis offentlige anskaffelser, entrepriserett eller kontraktsrett. Traineeoppholdene skreddersys slik at både Inventura og traineen får maksimalt utbytte av forholdet.
 • Skriveplass: Vi har et stort fagmiljø tilknyttet offentlige anskaffelser og entrepriserett, og tilbyr skriveplass for studenter som skriver masteroppgave innenfor et av våre fagfelt.

Er du nysgjerrig på advokatbransjen?

Som studentmedlem i Advokatforeningen får du:

 • Tilgang til arenaer for nettverksbygging, kompetanseheving og rettspolitisk engasjement.
 • Økt innsikt i de ulike advokatprofesjonene, noe som gir bedre forutsetninger for gode karrierevalg.
 • Kunnskap om advokatetikk og Regler for god advokatskikk.

Du får også tilgang til en rekke studenttilbud og rabattavtaler.

Schjødt er internasjonalt anerkjent som et av Skandinavias fremste advokatfirmaer, og er i stadig vekst. Vi legger stor vekt på teamarbeid og fellesskap. Hos oss er du en viktig deltaker på laget når vi jobber med de store og viktige sakene. Du vil jobbe i et hyggelig, uformelt og lærerikt fagmiljø. Vi jobber internasjonalt, og er til stede der det skjer. 

Vi har kontorer i Oslo, Stockholm, London, Bergen, Stavanger og Ålesund.

Club Schjødt er et fellesskap som gir deg muligheter, innsikt og inspirasjon. Tilbudet omfatter bl.a. faglunsjer, workshops, mentorordning, foredrag, kollokvier, prosedyrekonkurranse, skriveplass, emnebank, og opphold som ordinær trainee eller prosjekttrainee. 

Mer infohttps://www.schjodt.no/en/students/.

I Deloitte Advokatfirma er vi mer enn 250 advokater og rådgivere som jobber med spennende juridiske problemstillinger med stor betydning for samfunnet. Vi er et ungt og fremtidsrettet miljø i sterk vekst med ledende spisskompetanse innenfor de fleste fagområder. Vår internasjonale tilstedeværelse og mulighet for å jobbe i tverrfaglige team med kolleger fra andre forretningsområder gjør at vi skiller oss ut sammenlignet med tradisjonelle advokatfirmaer. Deloitte er verdens største leverandør av profesjonelle tjenester med omtrent 350 000 ansatte i over 150 land.    

Hos oss kan du jobbe i Oslo, Bergen, Stavanger, Haugesund, Trondheim, Kristiansand, Tønsberg eller Drammen, ofte i internasjonale og tverrfaglige team som jobber med dagsaktuelle saker innen blant annet: 

 • Skatt og avgift 
 • Transaksjoner (M&A) 
 • Selskapsrett 
 • Prosedyre 
 • Arbeidsrett 
 • Personvern 
 • Fast eiendom og entreprise 
 • Konkurranserett 

Studenttilbud:

 • Manuduksjoner: «Nattuglene» (1.-5. år) 
 • Traineeopphold (3.-5. år)
 • Skriveplass (5. år)
 • Bedriftspresentasjoner (1.-5. år)
Advokatfirmaet Lund & Co er et spesialistfirma i sterk vekst med hovedfokus er på fornybar energi, miljø og naturressurser. Rettsområdene omfatter foruten energi- og miljørett, selskaps- og skatterett, fast eiendoms rettsforhold, vassdragsrett, ekspropriasjon, plan og bygningsrett, EU-/EØS-rett, medier og kommunikasjon – ytringsfrihet, personvern og opphavsrett, prosedyre og tvisteløsning. Vi holder til sentralt i Oslo sentrum.

Med 24 advokater og fullmektiger er vi et av landets største juristmiljøer for energi- og miljørett. Vi driver omfattende rettspolitisk arbeid for våre klienter og er ofte i retten. 

Vi er opptatt av å ha et godt sosialt miljø på jobben!

Lund & Co engasjerer traineer gjennom hele året.

Finn mer informasjon om oss og karrieremuligheter på https://lundogco.no/.

Vi er AGP – spesialistselskapet som jobber med transaksjoner/M&A og kapitalmarkeder. Gjennom fokus på nyskapning i kombinasjon med faglig tyngde gjør vi vårt for å skille oss ut. Vi er en utfordrer i en bransje preget av lange tradisjoner!

Vi har en rekke tilbud til studenter – følg med på våre nettsider eller kontakt oss for mer informasjon om våre studenttilbud. 

Les mer om oss her:

https://www.agpadvokater.no/.

https://www.linkedin.com/company/agp-advokater.

DNV er et globalt selskap innen kvalitetssikring og risikohåndtering med tilstedeværelse i over 100 land. Vårt formål er å sikre liv, verdier og miljø. Juridisk avdeling består av 35 advokater fordelt mellom Høvik London, Hamburg, Shanghai, Singapore, Dubai og Houston. Hos oss jobber advokatene tett på DNVs forretningsområder for å løse komplekse problemstillinger, som gir gode muligheter for å utvikle seg både juridisk og kommersielt. 

Besøk oss gjerne under messedagen for å få vite mer om våre to Energy Transisiton Trainee-stillinger og hverdagen som internadvokat.  

Link til nettside: 

DNV.no – When trust matters – DNV

Energy Transition Outlook – DNV

Studenttilbud:   

 • Energy Transition Trainee i samarbeid med Wiersholm og Norton Rose Fulbright i London

Thallaug er et av landets største advokatfirmaer utenom storbyene. Advokatfirmaet ble etablert i 1919 og består i dag av 16 advokater og advokatfullmektiger, samt fire i administrasjonen. I tillegg har vi fire deltidsansatte juss-studenter som bemanner vår resepsjon. Våre advokater yter juridisk bistand innenfor alle rettsområder med særlig kompetanse innen forretningsjuss, fast eiendoms rettsforhold, entreprise, ekspropriasjon, offentlig rett, straff, prosedyre og skatt. Vi bistår næringsliv, enkeltpersoner og offentlig sektor. 

Hos Thallaug får du dyktige og engasjerte kollegaer i et hyggelig og raust arbeidsmiljø. Vi har fokus på en sunn balanse mellom karriere og fritid. Lillehammer-regionen kan i den forbindelse friste med sin unike kombinasjon av kulturelle og urbane kvaliteter, nærhet til natur/friluftsliv og kort reiseavstand til Stor-Oslo og OSL Gardermoen.

Studenttilbud:

 • Traineeopphold
 • Skriveplass for masteroppgave
 • Deltidsjobb som resepsjonist
 • Podcast: Tilsvar fra Thallaug
 • Kurs, faglige og sosiale arrangementer gjennom hele året
 • Kontorer til Gatejuristen/Barnas jurist

Ryger er et advokatfirma med 35 ansatte fordelt på våre kontorer i Bergen og Stavanger. Vi har lang erfaring med å ha traineer hos oss, og vi setter stor pris på den nære relasjonen til studentene og fakultetet. 

Vi bruker å si at vi jobber med eiendom fra A til å. Blant annet næringseiendom, entreprise, plan og bygg, insolvens og restruktureringer. Vi har bevisst rekruttert advokater med bred erfaring innenfor disse fagområdene. 

Vårt mål er at vår juridiske kunnskap kombinert med god bransjeforståelse skal bidra til å skape merverdi for våre klienter.

Vi har også et sterkt team av prosedyreadvokater. Disse er engasjert i en rekke prosesser, i nemnder og utvalg, de alminnelige domstolene, i tingsrett, lagmannsrett og Høyesterett og for voldgiftsretter.

Ryger har flere erfarne bostyrere og samarbeidende team som har lang erfaring med bobehandling fra enkle virksomhetsforhold til komplekse selskapsstrukturer.

Våre hoved-ekspertiseområder er: 

• Fast eiendom

• Entreprise, plan- og bygningsrett

• Eiendomsmegling

• Tingsrett

• Bobehandling og restrukturering

• Arv og skifte

KPMG Law Advokatfirma har 160 ansatte, og er spesialisert innenfor skatt, avgift og forretningsjus. Vi er en del av KPMGs globale nettverk av spesialister, representert i mer enn 150 land, med over 150 000 engasjerte medarbeidere. KPMG Law gir derfor våre klienter tilgang til lokalkunnskap på et globalt nivå. 

Hos oss jobber du i tverrfaglige team, både lokalt og internasjonalt, i bedrifts- og personmarkedet.  Vi er del av KPMGs kompetansenettverk og kan trekke inn revisjon, økonomisk- og teknologisk rådgiving for å gi våre kunder helhetlige løsninger. Hos oss er det fokus på digitalisering og morgendagens advokattjenester. 

Studenttilbud:

 • Trainee/praktikantordning
 • Skriveplass for masteroppgave

Vierdal Advokatfirma er et kontor med spisskompetanse innen fast eiendom. Firmaet har kontor i Stavanger, Haugesund og på Bryne. I tillegg til fokuset på fast eiendom, har vårt advokatfirma tung kompetanse innen følgende rettsområder:

 • Arbeidsrett
 • Kontraktsrett
 • Landbruk
 • Tvisteløsning
 • Arv og Skifte

Karakterer alene forteller bare én del om den enkelte persons forutsetninger for å lykkes som advokat. Av den grunn ønsker vi å bli bedre kjent med deg, allerede før du er ferdig med studiet. Vi tilbyr skriveplass og opphold som praktikant/trainee både i Haugesund og Stavanger. Vi søker også advokatfullmektig til fast stilling ved vårt kontor i Stavanger, med tiltredelse fortrinnsvis 01.08.23.

Mer informasjon finner du på  https://vierdal.no/karriere/.

Advokatfirmaet RIISA er et ledende advokatfirma innenfor tvisteløsning/prosedyre og forsikrings- /erstatningsrett.

Finansavisen har i sin årlige advokatkåring siste ni år på rad kåret RIISA til landets beste advokatfirma innenfor forsikringsrett, og flere av firmaets advokater er rangert i de personlige kåringene. 

RIISA har oppdrag både for store og mindre selskaper, for det offentlige og privatpersoner. Vi har herunder løpende oppdrag for de fleste forsikringsselskapene i Norge og deres kunder bl.a. i saker om erstatningsansvar og personskade. For det offentlige bistår vi blant Regjeringsadvokaten med prosedyreoppdrag, hvor vi møter som statens prosessfullmektig. Vi har også en bred portefølje innen fast eiendom rettsforhold, entrepriserett, kontraktsrett, arbeidsrett og selskapsrett.

Firmaets advokater har prosedert en rekke sivile saker for Høyesterett de siste årene, og ni av våre advokater har møterett for Høyesterett. Vi er også bidragsytere til rettsutviklingen innenfor våre fagfelt gjennom deltakelse i ulike lovutvalg, bokutgivelser/publikasjoner og seminarer.

Vi har kontorer i Oslo og Bergen. I Bergen holder vi til i nyere lokaler sentralt på Bryggen, med flott utsikt over Vågen. I Oslo holder vi til i moderne lokaler i Bygdøy Allé. 

Vi tilbyr selvstendige og utfordrende arbeidsoppgaver i et uformelt, sosialt og faglig stimulerende miljø. Du vil få gode muligheter til faglig utvikling innenfor våre fagområder, med tidlig selvstendig ansvar og god tilgang til prosedyre.

Studenttilbud:

Trainee

Skriveplass for masteroppgave

Vi tar imot søknader for advokatfullmektig

RIISA Oslo                                                       RIISA Bergen

E-post: riisa.mail@riisa.no                          E-post: riisa.bergen@riisa.no

www.riisa.no

ER DU DEN VI LETER ETTER?

Adius advokater er et advokatfirma basert i Stavanger. Vi bistår privatpersoner og små/mellomstore bedrifter. Vi kan tilby en spennende arbeidshverdag i et godt arbeidsmiljø!

Våre arbeidsområder er først og fremst;

Vi er på utkikk etter en advokatfullmektig, og er også interessert i å tilby skriveplass for studenter.

 • Fast eiendom: transaksjoner, rettigheter mv
 • Byggentrepriser
 • Kontraktsforhandlinger
 • Rettighetsforhold i fast eiendom
 • Tvisteløsning og rettergang; sivile saker
 • Arbeidsrett
 • Strafferett
 • Skiftesaker, saker etter lov om barn og foreldre, barnevernssaker

Tenden er blant de største frittstående firmaene med hovedsete utenfor Oslo, med 48 medarbeidere, hvorav 36 advokater. Vi er et fullservice forretningsadvokatfirma, som også bistår privatpersoner og det offentlige. Vi utfører oppdrag over hele landet, også for utenlandske klienter.