Foto: DLA Piper

DLA Piper er et ledende globalt advokatfirma med tilstedeværelse i mer enn 40 land, og det største advokatfirmaet i Norden. Vi er alltid på utkikk etter traineer som ønsker å få erfaring med hvordan det er å jobbe hos oss.

Som trainee i DLA Piper vil du få anledning til å fordype deg i ulike juridiske problemstillinger innenfor forskjellige fagfelt, og i praksis få prøve ut teorien du allerede har tilegnet deg på studiet.

Du vil under hele oppholdet bli fulgt tett opp av en dedikert fadder. Fadderen vil være tilgjengelig og hjelpe deg med faglige utfordringer underveis, og samtidig inkludere deg i vårt sosiale miljø og aktiviteter.

Et praktikantopphold strekker seg normalt over fem uker, og vi har til enhver tid to til tre praktikanter hos oss. Etter endt opphold vil du få konkrete tilbakemeldinger fra din veileder, og vi er opptatt av at disse gjennomgås i felleskap slik at både du og vi får best mulig utbytte av din tid hos oss. Det er også lagt opp til at du kan gi tilbakemelding på ditt praktikantopphold til en av våre advokater i traineeutvalget. Du får også en utfyllende attest du kan ta med deg videre i arbeidslivet.

Mange av advokatfullmektigene vi ansetter rett fra universitetet har vært innom oss på praktikantopphold under studiet. Våre tidligere praktikanter forteller om et opphold preget av allsidig arbeid som har vært nyttig og utviklende. Derfor er dette en god mulighet for deg til å bli kjent med bedriften og få faglige utfordringer, samtidig som vi blir kjent med deg som person.

Vi tar imot søknader til stillingene som praktikant løpende, og ansetter gjerne i god tid før selve oppholdet starter. Vi anbefaler derfor at du søker i god tid. Dersom du er interessert i et opphold hos oss vil vi anbefale at du søker etter påbegynt 3. avdeling. Da vil du ha størst utbytte av oppholdet.

Et innblikk i traineehverdagen hos DLA Piper

I løpet av 2023 har vi hatt gleden av å ta imot en rekke flinke traineer. Vi har tatt en prat med en av dem for å gi et nærmere innblikk i traineehverdagen hos oss.

Abaseen Bazger er ferdig med 3. året på UiO, og fikk først kjennskap til DLA Piper gjennom en manuduksjon i EØS-rett. «Jeg fikk da muligheten til å møte noen av de ansatte og fikk godt inntrykk av både det sosiale og faglige i firmaet.»

Hvorfor ønsket du å være trainee hos DLA Piper?
Jeg ønsket et traineeopphold hos DLA Piper av flere grunner. Først og fremst for å få et nærmere innblikk i hvordan det er å jobbe i et globalt anerkjent advokatfirma med en bred og variert klientbase. Videre så var jeg svært imponert over DLA Pipers pro bono-arbeid, samt deres engasjement for å være innovative innenfor bransjen.

Hvordan er arbeidsmiljøet i firmaet?
Jeg har blitt tatt veldig godt imot av de ansatte her. Alle har vært svært hjelpsomme og vennlige, noe som har gjort overgangen til dette arbeidsmiljøet veldig enkel. Jeg har følt meg inkludert og verdsatt, og det har bidratt positivt til min arbeidsopplevelse her.

Hvordan har arbeidshverdagene sett ut?
Arbeidshverdagene har vært veldig varierende. Jeg har arbeidet med blant annet bank og finans, fast eiendom, skatt og immaterialrett. Videre så har oppgavene i korte trekk bestått av rettskildesøk, artikkelskriving og utkast av mail til klienter. I tillegg har jeg deltatt på fagseminarer og klientmøter.

Hvordan har du kombinert traineehverdagen med studiet?
Etter min erfaring så har traineehverdagen en stor overføringsverdi til studiet. Det gjør det lettere å komme tilbake til skolebenken ved at man blant annet jobber mer effektivt, samt som at man får en variasjon i hverdagene. I tillegg så er DLA Piper svært fleksible når det kommer til studiet, noe som medfører at man ikke ligger bak.

Ønsker du å være trainee hos DLA Piper? Les mer og søk på jobb.dlapiper.no.

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.